Oferta educativa

Actualment, som una escola d’educació secundària obligatòria. Els alumnes més joves són els de 1r d’ESO. La majoria provenen de l’escola Vedruna Berga, amb qui La Salle Berga manté un ferm lligam de col·laboració. Això no vol dir que la nostra escola només rebi alumnes d’aquesta pedrera. Les nostres portes estan obertes per acollir a totes les famílies de Berga i comarca que vulguin garantir pels seus fills adolescents una bona etapa de formació.

La majoria dels alumnes entren en aquesta escola amb 11 o 12 anys i en marxen, bastant més crescuts, als 15 o 16. Fent 1r, 2n, 3r i 4t hauran tingut temps per conèixer a diferents professors i aprendre amb ells una gran varietat de continguts i maneres de treballar-los. També diferents espais: des d’aules que durant un any van ser la meva classe fins al laboratori, passant per la biblioteca, el taller de tecnologia, el menjador, el gimnàs, l’aula d’informàtica, el teatre, l’aula de dibuix, l’aula de música i el pati. Gràcies a aquestes bones instal·lacions i a la professionalitat i compromís de l’equip docent i del conjunt de treballadors de l’escola, la Salle Berga disposa del certificat de qualitat ISO 9001.

Una de les singularitats d’aquesta escola és l’horari: de dilluns a divendres, les classes comencen a les 9 i acaben a les 5. No hi ha tardes lliures. Al matí es treballen quatre assignatures (dues abans i dues després de l’estona d’esbarjo, que comença a les 10:55 i acaba a les 11:20), al migdia hi ha estona per dinar i descansar de les 13:20 a les 15 i a la tarda queden dues hores més de classe (de 3 a 5). Els alumnes no comparteixen sempre aula amb els mateixos companys: en algunes assignatures es fan grups de nivell per poder ajudar als nois i noies que tenen més dificultats de comprensió i a 4t, d’acord amb els seus interessos de cara al futur, els alumnes poden triar entre algunes assignatures optatives.

Des del curs 2008-2009, la nostra escola disposa d’USEE, Unitat de Suport d’Educació Especial. Aquest curs, 13 alumnes segueixen el seu procés d’aprenentatge en aquest espai. L’objectiu dels docents i educadors és acompanyar aquests nois i noies amb certes discapacitats físiques i psíquiques en el seu procés de socialització, adquisició d’habilitats socials i millora d’autonomia personal. D’acord amb cada cas, cada alumne segueix un itinerari particularitzat: durant una part de l’horari escolar treballa juntament amb els seus companys de classe i altres estones les passa a l’aula USEE, on el seu tutor el va guiant.

Un altre servei que ofereix La Salle Berga és l’Aula Oberta, programa de diversificació curricular, pensada pels alumnes que tenen més problemes per mantenir un ritme de treball constant, que mostren més desinterès i desmotivació envers la majoria d’assignatures i que, per tot plegat, poden generar més problemes d’indisciplina a l’aula. Per tal de poder-los proporcionar un seguiment més proper i de facilitar-los activitats més estimulants, va néixer l’Aula Oberta. Els alumnes que hi van dediquen part del seu horari a fer pràctiques laborals i també a fer possible que l’hort de l’escola generi fruits.

Lema
Lema
Propers esdeveniments
  Calendari
  juny 2017
  dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
  « mai   jul »
      1 2 3 4
  5 6 7 8 9 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30