Lema

“ÉS JUST I NECESSARI”

El lema del nou curs ens convida a aprofundir en el valor de la JUSTÍCIA.

Lema_catalán (640x457)

L’escola lasal·liana té com a meta que els nens i joves coneguin, interpretin i transformin el món, és a dir, que siguin persones i ciutadans responsables.

Educar en la justícia i per a la justícia, la pau i la solidaritat suposa per a nosaltres apropar el nens i joves a les realitats concretes de les persones més vulnerables. Des d’aquesta proximitat facilitem el seu coneixement, potenciem la sensibilitat, l’estudi i la reflexió al voltant d’aquestes realitats. Els ajudem perquè es plantegin preguntes adequades i descobreixin les respostes que els menin a actuar individualment i col·lectivament en accions socials.

S’ha escollit un lema doble per a treballar el valor de la justícia:

És just i necessari. Es pretén posar l’accent en que la Justícia és un concepte necessari per a la societat. La Justícia social no és un caprici ni una moda, sinó una necessitat. Actuar amb justícia és necessari, fer el que és just és necessari.

Coneix. Interpreta. Transforma.

 • CONEIX – Coneix el nostre món i la societat que ens envolta, és necessari per després, actuar amb justícia.
 • INTERPRETA – Una vegada coneixem el nostre món i la societat que ens envolta, és necessari fer una pas més i interpretar el que està succeint. Fer-ho amb un bon “filtre” de valors i amb esperit crític, és també un acte de justícia.
 • TRANSFORMA – Però no ens podem quedar aquí, hem se seguir treballant per transformar-ho, per canviar-ho i fer-ho millor, també això

“És just i necessari”.

 

Lema
Lema
Propers esdeveniments
  Calendari
  juny 2017
  dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
  « mai   jul »
      1 2 3 4
  5 6 7 8 9 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30