Projecte educatiu

L’etapa d’Educació Secundària Obligatòria comprèn quatre cursos acadèmics que van dels 12 als 16 anys. La finalitat d’aquesta etapa és transmetre als alumnes els elements bàsics de la cultura, especialment en els seus aspectes científic, tecnològic i humanístic. Durant els cursos d’ESO, es consoliden els hàbits d’estudi i de treball, s’afavoreixen l’aprenentatge autònom i el desenvolupament de les capacitats de l’alumnat, i s’ensenya i acompanya els joves a escollir les opcions adequades de cara els seus futurs estudis i a la seva posterior incorporació al món laboral.

Treballem activament perquè els nois i les noies siguin responsables i adquireixin les capacitats intel·lectuals i els coneixements necessaris perquè puguin ocupar un lloc responsable en la vida.

Atenció personalitzada

A La Salle la persona és el més important. Atenem les necessitats acadèmiques i personals dels nostres alumnes en un ambient acollidor del qual participa tota la Comunitat Educativa. Fem un seguiment acurat dels infants i joves, així com de les seves famílies, i comptem amb un Servei d’Orientació Psicopedagògica.

Fem un seguiment acadèmic continuat amb els informes de preavaluació, avaluacions, recuperacions i proves extraordinàries de final de curs. Posem molta cura en l’orientació abans de finalitzar el pas de l’alumnat pel centre, ajudem de manera individualitzada a prendre importants decisions pel seu futur. A més, entenem que la família forma part del procés educatiu dels joves, per la qual cosa apostem per una comunicació constant entre la família, el centre i l’alumne/a, a través de les entrevistes personals, agenda i també mitjançant l’ús de la intranet.

Estil pedagògic innovador

A La Salle tenim un estil pedagògic centrat en la persona i en el seu desenvolupament humà i intel·lectual. Amb una vocació de renovació constant, treballem amb diversos programes d’innovació pedagògica que responen a les necessitats dels infants i els joves d’avui.

El programa DESTÍ potencia el desenvolupament de les capacitats i estimula les diferents intel·ligències. El Projecte pedagògic ‘FAIG’ és la concreció per a l’etapa d’ESO. A cada curs, l’alumnat treballa amb dos projectes d’investigació en petits grups durant els quals es repassen totes les àrees relacionades des de les diverses fases en què s’estructura el projecte. A 4t d’ESO, el programa s’orienta cap a l’aprenentatge-servei (APS), de forma que el projecte faci alhora un servei cara enfora i contribueixi a millorar la societat.

El projecte HARA educa per a la interioritat. L’objectiu és que siguin capaços d’integrar el silenci en les seves vides, coneguin les pròpies emocions, siguin més reflexius i puguin fer una lectura més profunda de la realitat que els mogui cap al compromís. Els continguts essencials de l’educació de la interioritat són el treball corporal, la integració emocional i l’obertura a la transcendència. A través de diverses dinàmiques, els joves aprenen a escoltar-se, a sentir el propi cos i a ser conscients de les pròpies emocions i sentiments.

Preparem els nois i noies per adaptar-se a una societat que evoluciona i canvia constantment. Per això posem a disposició de l´alumnat els mitjans tecnològics i els equipaments necessaris per a aconseguir-ho. Les nostres escoles formen part del programa de la Generalitat “eduCAT 2.0”, amb el qual es pretén generalitzar l’ús de les tecnologies a l’aprenentatge i el coneixement (TAC). L’alumnat disposa d’un ordinador portàtil personal com a eina d’estudi, tant al centre com a casa, per fer ús els llibres digitals i els continguts interactius.

La comunicació és, ja, una eina indispensable pel món on vivim. Presentar la informació que elaborem i expressar-nos eficaçment són eixos del nostre estil pedagògic. L’aprenentatge de llengües estrangeres, emfatitzant l’ús funcional d’aquestes, és objectiu de l’escola. La presència d’un auxiliar de conversa en llengua anglesa i l’organització d’estades lingüístiques treballen en pro d’aquest objectiu.

Educació en valors

La nostra acció educativa es fonamenta en la formació integral de la persona des d’una perspectiva humana i cristiana. Prioritzem el treball cooperatiu i l’educació en els valors de la responsabilitat, la justícia, la convivència, la creativitat, la transcendència i la interioritat. Sensibles a la interculturalitat i al diàleg interreligiós, atenem a la diversitat i formem ciutadans oberts, crítics i compromesos amb la societat.

Tecnologia i emprenedoria

A La Salle preparem els nostres alumnes per a l’eficiència, la creativitat, la iniciativa i la capacitat d’adaptació a la realitat actual. L’ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació, el treball en xarxa i la vinculació universitària i empresarial, constitueixen la nostra aposta per l’aprenentatge pràctic, professional i de qualitat, reflex del dia a dia a l’empresa i que garanteix a l’alumnat la preparació necessària per encarar els reptes de futur.

Lema
Lema
Propers esdeveniments
  Calendari
  juny 2017
  dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
  « mai   jul »
      1 2 3 4
  5 6 7 8 9 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30